Opmerkelijk ingenieurswerk

Bouwkundig ontwerp, analyse en modellering met oog voor productietechnieken

previous arrow
next arrow
Slider

. . . . . . . . . . . .

Ontwerp en productie

Ingenieurswerk op het raakvlak tussen ontwerp en productie. Een goed ontwerp komt tot stand als alle bouwkundige aspecten worden afgestemd en geïntegreerd in een concept. Het ontwikkelen en samenbrengen van concepten en productietechnieken is wat Eigenraam Engineering voor ogen heeft. Hierdoor ontstaan doordachte, gebalanceerde en produceerbare ontwerpen met aandacht voor alle betrokken partijen.

previous arrow
next arrow
Slider

. . . . . . . . . . . .

Efficiëntie

Door ontwerp, werkvoorbereiding en productie vast te leggen in parametrische modellen kan een hogere efficiëntie worden behaald. Het op deze manier concretiseren van bouwkundige aspecten levert naast bruikbare computermodellen een goede afstemming en begrip tussen betrokken partijen. Hierdoor wordt het proces sneller, duidelijker en vermindert het aantal bouwfouten.

Redoit

Voor repeterende bedrijfsactiviteiten ontwikkeld Eigenraam Engineering momenteel een service genaamd Redoit. Hierdoor krijgt u online beschikking over hulpmiddelen die tijd zullen besparen zonder specialistisch software aan te hoeven schaffen. Zo kunt u snel offertes maken, bestellijsten of data genereren voor de productie van uw product. Ook analyse van modellen is onderdeel van de mogelijkheden. Als u eenmaal een model heeft kunnen de functionaliteiten steeds verder worden uitgebreid en daardoor kunnen tijd en kosten worden bespaard. Binnenkort meer informatie.

previous arrow
next arrow
Slider

. . .

Eigenraam Engineering

Eigenraam Engineering is opgericht in 2015 door Peter Eigenraam en gestart als verlener van constructieve diensten. Een van nature aanwezige interesse voor maakbaarheid en parametrisch modelleren heeft mijn diensten verbreed tot allround ingenieurswerk. Met Eigenraam Engineering combineer ik praktijk en theorie. Ik ben naast zelfstandig ingenieur ook docent constructiemechanica aan de faculteit Bouwkunde van de Technische universiteit in Delft. Aan de universiteit verzorg ik onderwijs in theorie en constructief ontwerpen. Hierdoor kan ik fundamentele kennis en innovatie combineren met de mogelijkheden en beperkingen van de praktijk. Door mijn ervaring met onderzoek kan ik ook concrete bijdragen leveren aan projecten waarin nog veel vraagtekens zijn. In mijn werk als docent, onderzoeker en ingenieur ben ik veelvuldig bezig met het computer simulaties. Hierin spelen parametrisch modelleren en FEM de hoofdrol. Sinds de oprichting van Eigenraam Engineering heb ik samengewerkt met architecten, aannemers, ingenieurs, onderzoekers, gevel specialisten en producenten. Daardoor ben ik bekend met belangen en wensen van verschillende partijen en kan ik deze stroomlijnen zodat een afgestemd ontwerp ontstaat. In de praktijk is vaak niet duidelijk wie deze rol vervult. Naast een professionele interesse in maakbaarheid ben ik vaak actief bezig met verbouwen van mijn eigen en andermans huis. Daarbij maak ik veel gebruik van de kunde die ik heb opgedaan bij het maken van meubels en andere houtbewerking.

previous arrow
next arrow
Slider

. . . . . . . . . . .

Contact

peter@eigenraamengineering.com

LinkedIn

KvK: 64546276

BTW: NL156920311B01

Leveringsvoorwaarden: DNR2011