Parametrisch modelleren

Eigenraam Engineering specialiseert zich in het automatiseren van ingenieurswerk. Tools worden ontwikkeld voor eigen gebruik en voor opdrachtgevers. Parametrische tools ondersteunen werkzaamheden waardoor deze sneller en nauwkeuriger kunnen worden uitgevoerd. Daardoor kunnen deze tools bijvoorbeeld ook worden gebruikt om de consequenties van beslissingen inzichtelijk te maken waardoor betere besluitvorming mogelijk is. Bij de ontwikkeling van deze tools is het noodzakelijk om het probleem vanuit verschillende disciplines te bekijken. Daardoor ontstaat een workflow waar afwegingen vanuit verschillende disciplines gelijktijdig worden meegenomen.

In opdracht van mbX werden tools gemaakt voor het project Mall of the Netherlands voor ontwerp en productie van de betonnen gevel elementen. Naast de modellering had Eigenraam Engineering had een leidende rol in het opzetten van een interdisciplinaire data stroom op basis van parametrische modellen voor de engineering van de betonnen gevel elementen stalen hulpconstructies en constructieve toetsing.

In samenwerking met The Architech Company, Ektor Hoogstad Architecten en de TU Delft is voor IMd Raadgevende Ingenieurs een ontwerp tool gemaakt voor een 3D geprinte constructie. Dit parametrisch model ondersteund het ontwerp, optimaliseert de vorm van de constructie en voert een eerste constructieve berekening uit.

Voor en in samenwerking met Movares ontwikkeld Eigenraam Engineering parametrisch tools en workflows voor het ontwerk van kunstwerken. Modellen zijn reeds opgeleverd voor de fasen van ontwerp tot en met toetsing.

opdrachtgevers

samenwerking